Zamestnanci obsluhy bohunickej elektrárne dali výpoveď

V posledný októbrový deň podali zamestnanci obsluhy blokových dozorní Jadrovej Elektrárne V2 v Jaslovských Bohuniciach výpoveď. Upozornil na to anonym, podľa ktorého ide o väčšinu zamestnancov. Hovorca Slovenských elektrární Miroslav Šarišský potvrdil výpovede, ich počet však nešpecifikoval. Podľa neho tieto výpovede nemajú žiadny vplyv na prevádzku elektrární.

03.11.2017 20:17
debata (44)

„Slovenské elektrárne považovali a považujú požiadavku časti operatívno-technického personálu elektrárne Bohunice na 30-percentné zvýšenie základných miezd za neprimeranú a ich výpovede za zneužitie ich osobitného významu pre riadenie elektrárne," uviedol pre agentúru SITA Šarišský. „Títo zamestnanci boli a sú odmeňovaní adekvátne, ich platy dosahujú 2,5– až 3,7-násobok priemernej mesačnej mzdy na Slovensku, a to bez rôznych príplatkov a odmien,“ skonštatoval hovorca elektrární.

Zároveň zdôraznil, že firma sa so zástupcami zamestnancov koncom minulého roka dohodla na znení kolektívnej zmluvy pre roky 2017–2018, ktorú podpísalo sedem z deviatich odborových organizácií pôsobiacich v Slovenských elektrárňach.

„S dotknutými zamestnancami budeme rokovať, veríme, že nájdeme férové riešenie v rámci pripravovanej zmeny systému odmeňovania,“ uzavrel Šarišský.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaslovské Bohunice #výpoveď #Slovenské elektráne