V utopenom aute v priehrade v okrese Bánovce nad Bebravou boli dvaja mŕtvi ľudia

Strašná tragédia otriasla Bánovcami nad Bebravou a okolím.

22.11.2017 14:00 , aktualizované: 15:38
debata (2)
Priehrada, kde našli utopené vozidlo, sa... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
bánovce, úmrtie, smrť, auto Priehrada, kde našli utopené vozidlo, sa nachádza za bánovským sídlisko a kúpaliskom.

Z priehrady nad mestom vylovili hasiči utopené auto aj s dvoma mŕtvymi telami. Čo sa stalo manželom a rodičom dvoch detí Pavlovi (48) a Renáte (44), to vyšetrí až polícia. Kamaráti si to, ako mohlo auto s dvoma ľuďmi skončiť pod vodou, nevedia vysvetliť.

Priehrada, kde našli utopené vozidlo, sa nachádza za bánovským sídlisko a kúpaliskom. Momentálne je z každej strany obsadená množstvom rybárov. Rybár bol podľa priateľov aj Pavol a k priehrade chodieval pravidelne. „Vieme iba, že sa to stalo v utorok večer. Prečo ale auto vbehlo pod vodu, to je pre nás záhada,“ povedal jeden z utrápených kamarátov.

V hre je možnosť nešťastnej náhody, ale aj... Foto: Pravda, Tatiana Michalková
úmrtie, smrť, bánovce, rybár V hre je možnosť nešťastnej náhody, ale aj samovražda.

Rybári si všimli auto vo vode a zalarmovali políciu. Prvé telefonáty od miestnych rybárov prijali policajti už v utorok večer okolo desiatej hodiny. Hasiči napokon vytiahli vozidlo v stredu popoludní. Dnu boli bohužiaľ dve telá manželov z neďalekej obci Rybany. „Stopercentný chlap. Taký bol Paľo, to je asi tak všetko, čo k tomu môžeme povedať. Bol to skvelý človek a náruživý rybár,“ dodal so slzami v očiach kamarát. So záhadným prípadom sa teraz bude musieť popasovať polícia, ktorá zrejme bude pracovať s viacerými verziami.

V hre je možnosť nešťastnej náhody, ale aj samovražda. Tomu, že by manželia chceli takýmto bolestivým spôsobom zomrieť, však priatelia nechcú uveriť. „Mali dve deti, to nie je možné, aby sa rozhodli dobrovoľne odísť,“ dodal priateľ s tým, že bok auta, ktoré vytiahli z vody, bol oškretý, čo je zvláštne, pretože auto videl aj pred tým ako skončilo pod vodou a poškodené podľa neho nebolo. Existuje preto možnosť, že išlo o nešťastnú náhodu, pri ktorej sa auto zviezlo do priehrady, pričom predtým narazilo bokom do stromu. Celé okolie priehrady je po dažďoch veľmi rozmočené.

Podľa našich informácií bola prvotná správa, ktorú prijali na operačnom stredisku polície, taká, že pod vodou vo vodnej nádrži Prusy nad Bánovcami nad Bebravou sa nachádza auto. Išlo o vozidlo Honda Civic. „Z doposiaľ nezistených príčin osobné motorové vozidlo Honda Civic zišlo z poľnej cesty do priehrady. Vo vozidle sa nachádzali dve osoby. Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie. Čo bolo príčinou tejto tragédie vyšetrujú bánovskí policajti. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Správa otriasla aj približne 18-tisícovým... Foto: PZ SR
bánovce, umrtie, auto, nehoda Správa otriasla aj približne 18-tisícovým mestom Bánovce nad Bebravou, kde si takéto nešťastie ľudia nepamätajú.

Na miesto po policajtoch najprv vyrazili hasiči z Bánoviec nad Bebravou. Tí prepátrali celú hladinu a vozidlo pod vodou skutočne našli, vzápätí boli privolaní na miesto potápači z Trenčína. „Prišli ďalší štyria členovia potápačskej skupiny z Trenčína. Zanorili sa a zistili, že v osobnom motorovom vozidle sa nachádzajú dve osoby,“ potvrdil hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. Na miesto prišlo vyslobodzovacie hasičské vozidlo. Najprv vytiahli uviaznuté osobné auto a vzápätí z neho vybrali aj dve obete tragédie.

Správa otriasla aj približne 18-tisícovým mestom Bánovce nad Bebravou, kde si takéto nešťastie ľudia nepamätajú. „Je mi veľmi ľúto, že vyhasli dva ľudské životy. Rodinám chcem vyjadriť úprimnú sústrasť,“ povedal primátor Bánoviec nad Bebravou Marián Chovanec. Pavol sa podľa našich informácií venoval podnikaniu a jeho manželka pracovala na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #tragédia #rybár