Kaliňák po piatykrát ministrom vnútra? Sám minister si tým taký istý nie je

Minister Robert Kaliňák je napriek škandálom pripravený dokončiť svoj mandát až do roku 2020, kedy sa konajú najbližšie parlamentné voľby.

11.12.2017 16:40 , aktualizované: 16:57
Minister vnútra Kaliňák počas pokusu o odvolanie. Foto: ,
Minister vnútra Robert Kaliňák počas pokusu o odvolanie.
debata (5)

Kaliňák to uviedol v pondelok v diskusnej relácii Braňa Závodského na Rádiu Expres.

Čo ale bude po voľbách, Kaliňák nešpecifikoval. „Dovoľte mi zobrať si dva roky na rozmyslenie. Niekedy pomáha ‚refresh‘,“ uviedol minister a dodal, že v strane ešte len budú analyzovať stratégiu, s akou pôjde Smer do volieb o viac ako dva roky.

Kaliňák uviedol, že v posledných parlamentných voľbách získal druhý najvyšší počet preferenčných hlasov od obyvateľov a zároveň ho snem strany Smer v roku 2016 potvrdil v jeho pozícii podpredsedu strany.

Minister zároveň povedal, že v poslednom období ho ani na predsedníctve strany a ani na ďalších iných orgánoch strany nikto nespochybňoval ako ministra vnútra.

Kaliňák zopakoval jeden zo záverov snemu Smeru, ktorý sa konal v sobotu v Martine, že strana sa musí vrátiť späť medzi ľudí a do regiónov k svojim voličom.

K téme Mareka Maďariča Kaliňák uviedol, že „pokiaľ má niekto v Smere iný názor, tak ho má. O tom je demokracia. Marek Maďarič má iný názor a má ho dlhodobo. My nie sme diktátorska strana typu SAS (Sloboda a solidarita, pozn. red.), v ktorej, keď niekto povie svoj názor, tak ho vyhodia,“ dodal Kaliňák.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #minister vnútra #ministerstvo vnútra #Smer #Robert Kaliňák