Aký bol váš rok 2017? (Anketa Magazínu Pravdy)

Magazín denníka Pravda oslovil osobnosti kultúry, vedy aj hospodárstva.

31.12.2017 06:00
debata (1)

Eva Maliti Fraňová, spisovateľka

Spisovateľka Eva Maliti Fraňová. Foto: Robert Hüttner, Pravda
Eva Maliti Fraňová Spisovateľka Eva Maliti Fraňová.

Tento rok som mala pracovne dosť vypätý, podarilo sa mi dotiahnuť niekoľko projektov, na ktorých som pracovala už dlhšie. Vo vydavateľstve Slovart som vydala svoj román Kustódi//Arianina kniha. Vydanie mojej knihy mi spravilo obrovskú radosť, ale veľa radosti nachádzam v rodinnom živote, najviac, keď som s našimi vnúčatami – Miškom, Peťkom, Zarinkou, Matejkom a Brankom.

Vladimír Ferák, genetik

Genetik Vladimír Ferák. Foto: Pravda, Robert Hüttner
genetik, Vladimír Ferák, vedec, veda, DNA, genetický výskum Genetik Vladimír Ferák.

Bol výborný, kiež by aj ďalšie boli také. V profesijnej sfére ma teší, že ani v roku 2017 nevyschol prúd nových a významných objavov v mojom odbore – v genetike a molekulárnej biológii. V celospoločenskej rovine ma potešili výsledky volieb do VÚC. A v rýdzo privátnej sfére? Bol som zdravý a povedzte – čo si viac môže v mojom veku človek priať?

Monika Potokárová, herečka

Herečka Monika Potokárová. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Monika Potokárová Herečka Monika Potokárová.

Ešte v lete, pred prázdninami, prišiel za mnou režisér Matúš Bachynec s návrhom, aby sme v Modrom salóne SND hrali o Marte Kubišovej. Povedala som to riaditeľovi činohry Romanovi Polákovi a v divadle súhlasili. Naskúšali sme hru a v decembri bola premiéra. V predstavení hrám a teším sa aj z toho, že som mu pomohla na svet.

Peter Matyšák, vinár

Vinár Peter Matyšák. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Peter Matyšák Vinár Peter Matyšák.

Zažil som výnimočný rok – ľudsky aj vinársky. V reprezentačnom výbere sto najlepších vín v Národnom salóne vín 2017 má naše vinárstvo 14 vín, z toho šesť šampiónov. Je to úspech, aký sa doteraz nikomu nepodarilo dosiahnuť. Vinárstvo na Glejovke robí ľuďom radosť vynovenou drevenou pivnicou, otvoril som tam Rínek u Matyšáka s malokarpatskými gastrošpecialitami. A optimizmom ma napĺňa môj pracovný tím, rodina a päť vnukov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #Ročenka Pravdy 2017