Viaceré cesty na Orave a na Liptove sú zasnežené, premávku komplikuje aj hmla

Vodiči na Orave a na Liptove môžu v piatok na viacerých úsekoch ciest očakávať vrstvu kašovitého či utlačeného snehu. Ten je v niektorých miestach skombinovaný s hustou hmlou i dažďom. Upozornila na to oficiálna stránka Slovenskej správy ciest (SSC).

29.12.2017 08:55
Kysuce, Orava, sneh, zima Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (1)

V úsekoch rýchlostných ciest R3 Trstená – Tvrdošín a Sedliacka Dubová – Široká je povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do troch centimetrov. „Hmla, silný dážď alebo sneženie obmedzujú dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Dolný Kubín a Važec,“ uvádza sa na stránke SSC.

Kašovitý sneh do piatich centimetrov je na cestách tretej triedy v obvode Trstená, Námestovo a v obci Lokca, do troch centimetrov na cestách tretej triedy v obvode Dolný Kubín. Čerstvo napadnutý sneh sa nachádza na ceste I/18 v úsekoch medzi obcou Hybe, Važcom a Východnou a medzi obcou Pavčina Lehota a lokalitou Jasná.

„Horské priechody Príslop, Čertovica a Huty sú zjazdné so zimnými pneumatikami, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre,“ informovala SSC.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cesty #Orava #Liptov #zjazdnosť