Raši podal v súvislosti s voľbami do VÚC trestné oznámenie

Neúspešný kandidát na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) za stranu Smer Richard Raši podal v uplynulých dňoch na polícii v súvislosti s jesennými voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) trestné oznámenie.

24.01.2018 10:23
smer, snem, richard raši Foto: ,
Podpredseda Smeru Richard Raši počas prejavu na sneme strany v aule Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine 9. december 2017.
debata (19)

„Pri analýze výsledkov volieb a správach z jednotlivých okresov padli aj podozrenia na volebný podvod. To bolo dôvodom, že som podal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb. Volebné právo je garantované občanom našou ústavou a preto by malo byť riadne prešetrené každé jeho zneužitie či porušenie,“ zdôvodnil podanie Raši.

Zároveň v polovici novembra minulého roka podal na Ústavný súd (ÚS) SR podanie, ktorým žiada o prešetrenie sčítania hlasov vo voľbách do VÚC.

„Žiadosť o prešetrenie sčítania hlasov bola iniciovaná podnetom jedného z členov okrskovej volebnej komisie, ktorý upozornil na to, že hlasy, ktoré v okrsku získal kandidát za stranu SmerSD Richard Raši, boli pripísané inému kandidátovi. Podnet z okrskovej volebnej komisie prišiel tesne pred koncom desaťdňovej lehoty, v rámci ktorej je možné podávať námietky voči priebehu volieb a podanie na Ústavný súd bolo podané v posledný deň uvedenej lehoty,“ informovala v tlačovej správe krajská organizácia SmeruSD v Košickom kraji.

Vo voľbách predsedu KSK 4. novembra 2017 uspel Rastislav Trnka (KDH, SaS, OĽaNO, NOVA, ŠANCA), ktorý porazil Rašiho tesným rozdielom 875 hlasov.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #VÚC #richard raši #voľby do VÚC #voľby do VÚC 2017