Pri stiahnutí záchranárskych vrtuľníkov MI-17 môže ísť o sfalšovanie dokumentácie opráv

Ministerstvo obrany neuviedlo presný dôvod odstavenia záchranárskych vrtuľníkov MI-17, ktoré používalo na zabezpečenie leteckej záchrannej a pátracej služby.

23.02.2018 13:37
Vrtuľník Mi-17 Foto: ,
Na snímke vrtuľník Mi-17M.
debata (5)

Informoval o tom Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) na svojom profile na sociálnej sieti Facebook, kde RTVS napísal, že sa „objavili informácie, že vrtuľníky majú údajne sfalšovanú dokumentáciu o opravách. Ak sa informácie potvrdia, podľa bezpečnostných analytikov by išlo o najväčšiu kauzu ministerstva obrany v histórii.“

Ide o pravidelné opravy, ktoré majú vrtuľníky absolvovať a v dokumentácii ich aj mali zaznamenané, avšak armáda podľa RTVS údajne zistila, že ich v skutočnosti neabsolvovali.

Vo štvrtok ozbrojené sily SR dočasne pozastavili z bezpečnostných dôvodov leteckú prevádzku vrtuľníkov Mi-17. Jeden z vrtuľníkov by však mal byť pre potreby Leteckej pátracej a záchrannej služby v prevádzke už v najbližších dňoch. Bude do nej zaradený ihneď po vykonaní záletu, povinného po vykonaní predpísaných prác, ktoré v uplynulých dňoch absolvoval, informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #odstavenie #vrtuľník MI-171