Stovky ľudí si uctili pamiatku zavraždenej dvojice, pred Úrad vlády položili kahance

Napriek mrazivému počasiu sa na pochode za zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice zúčastnili v centre Bratislavy stovky ľudí.

28.02.2018 17:04 , aktualizované: 18:09
28580640 10211285248869085 1635660150 o Foto:
Fotka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pred Úradom vlády.
debata

Už pred 17-tou hodinou začali na Námestie SNP prichádzať prvé skupiny, celkovo sa na pochode zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Ako prvý si slovo zobral líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.

„Nevinní mladí ľudia zomreli, lebo mnohí boli ticho,“ povedal na úvod. „Ján Kuciak nemlčal, mal odvahu a hovoril o mocných tohto štátu a práve preto ho umlčali a chcú umlčať aj nás,“ dodal.

Situácia na Námestí SNP pred pochodom.
Situácia na Námestí SNP pred pochodom.
+8Situácia na Námestí SNP pred pochodom.

Líder OĽaNO prisľúbil, že sa „nikdy nevzdáme.“

„Opäť prežívam tú hrôzu, keď mladí ľudia, ktorí chcú ukázať, čo sa v tomto štáte deje, prichádzajú o život,“ povedala roztraseným hlasom Anna Remiášová, matka Róberta Remiáša.

„Nedovoľte, aby zomierali naše deti len kvôli tomu, že gauneri majú prepojenie na vládnu moc a robia si s nami, čo chcú,“ vyzvala prítomný dav.

„Podporte mladých ľudí, ktorí chcú odhaľovať všetky svinstvá, ktoré sa v tomto štáte nahromadili,“ poprosila na záver.

Následne Igor Matovič vyzval prítomných, aby sa potichu presunuli pred Úrad vlády. Vyzval, aby účastníci pochodu upozornili na prípadných provokatérov.

Po príchode pred Úrad vlády začali účastníci klásť pred hlavnú bránu kahance so sviečkami, potom sa začal dav ľudí pomaly rozchádzať.

Počas celého pochodu panovala pokojná atmosféra. Na Námestí SNP, kde sa pochod začal, zapaľovali ľudia sviečky, v dave bolo vidieť aj niekoľko transparentov, dobrovoľníci rozdávali horúci čaj. Na bezpečnosť dohliadalo niekoľko policajtov. Pochod zorganizovalo opozičné hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #pochod #vražda novinára Jána Kuciaka