OĽaNO: Jediné poctivé riešenie vládnej krízy sú predčasné voľby

Hnutie OĽaNO vidí jediné poctivé riešenie vládnej krízy v predčasných voľbách. Rekonštrukcia vlády už v súčasnosti nestačí. Povedal to po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom predseda OĽaNO Igor Matovič.

07.03.2018 14:33
PREZIDENT: Prijatie členov hnutia OĽaNO Foto: ,
Zľava: Ján Budaj, Igor Matovič, Veronika Remišová a Gábor Grendel počas brífingu po prijatí členov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v Prezidentskom paláci.
debata (27)

„Dnes už nestačia žiadne kozmetické zmeny, žiadne čiastočné rekonštrukcie vlády. Vláda ukázala, že nevie spravovať našu krajinu a nevie zabezpečiť stabilitu a bezpečnosť občanov Slovenska. Preto jej čas vypršal a za jediné poctivé riešenie považujeme zveriť rozhodnutie do rúk ľudí v predčasných voľbách,“ povedal Matovič.

Podľa neho ľudia v slobodných demokratických voľbách najlepšie rozhodnú, komu dôverujú a komu nie. „Aj prezident zdieľa názor, že najvyššia autorita v štáte sú ľudia,“ poznamenal Matovič. Líder OĽaNO v súvislosti so získavaním 90 hlasov potrebných na predčasné voľby uviedol, že OĽaNO nemieni robiť zákulisné dohody. „Budeme apelovať na svedomie poslancov. A spoliehať sa, že sa nájdu ľudia, ktorí nebudú podporovať vládu, ktorá bez problémov zverila bezpečnosť mafii,“ podotkol.

Rekonštrukcia vlády podľa OĽaNO už nestačí. Podľa Matoviča mohla byť o nej reč dva dni po zistení, že zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku. „Ale dnes je deviaty deň, odkedy sa to Slovensko dozvedelo, a Robert Fico (Smer) sa nesnažil vyvodiť zodpovednosť, iba rozmýšľa, ako si zachrániť stoličku,“ uviedol líder OĽaNO.

Matovič zároveň zdôraznil, že súčasná vláda vznikla ako podvod na ľuďoch, pretože dnes už v parlamente neexistujúca strana #Sieť zradila svojich voličov a išla do vlády so Smerom. „Táto vláda nevznikla preto, že si ju ľudia priali. Ľudia chceli zmenu, ale #Sieť ich zradila a išla so Smerom,“ doplnil.

Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky podľa OĽaNO ukázala, že „mafia, ktorej chápadlá siahajú až na Úrad vlády, sa nezastaví pred ničím“. „Robert Fico urobil zo Slovenska mafiánsky štát, bráni nezávislému vyšetreniu vrážd a v snahe zachrániť sa povýšil reči na úrovni štvrtej cenovej skupiny na oficiálnu politiku,“ doplnil Matovič.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Andrej Kiska #Igor Matovič #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018