Via Iuris: Glváč cez Sorosa odpútava pozornosť od prepojenia spolupracovníkov premiéra na mafiu

Predstavitelia strany Smer sa útokom na občianskych aktivistov a mimovládne organizácie snažia odpútať pozornosť od vyšetrovania vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky ako aj od vyšetrovania škandálu možných kontaktov blízkych spolupracovníkov pána premiéra na organizovaný zločin.

08.03.2018 11:58
SR politika politické strany Smer-SD TK... Foto: ,
Na snímke Martin Glváč počas tlačovej konferencie v Bratislave.
debata (34)

Uvádza sa to v stanovisku Via Iuris, na ktoré dnes podpredseda NR SR za Smer Martin Glváč na tlačovej besede tiež zaútočil. Stanovisko Via Iuris poskytol výkonný riaditeľ organizácie Milan Šagát.

„Slovensko potrebuje dôsledné a nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, a nie konšpiračné teórie o Georgeovi Sorosovi. Slovensko musí byť právnym štátom, v ktorom nemusíme pochybovať o dôveryhodnosti polície alebo prokuratúry a kde nebudeme voči moci bezmocní,“ uvádza sa v stanovisku.

„Našou odpoveďou na útoky politikov je, že budeme robiť ešte viac, ešte lepšie a ešte profesionálnejšie to, čo doposiaľ – pomáhať miestnym aktivistom a komunitám v boji za ich práva, pomáhať odvážnym Bielym vranám, zabezpečovať odbornú a právnu pomoc občianskym organizáciám, odhaľovať prípady zneužívania práva a navrhovať legislatívne zmeny, ktoré odpolitizujú políciu, prokuratúru a súdy,“ povedal Šagát.

Glváč na dnešnej tlačovej besede zaútočil na občianske pochody, ktoré sa budú konať v piatok po celom Slovensku aj vo svete. Pokračoval aj v konšpiráciách – organizáciu Via Iuris spojil s Georgeom Sorosom. Organizátorov pochodu zase spojil s hnutím OĽaNO.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #VIA IURIS #George Soros #vražda novinára Jána Kuciaka