SaS: Na námestiach bolo jasné, že spravodlivý štát je možný len bez vlády Fica

Zhromaždenia, ktoré sa konali v piatok (9.3.) naprieč celým Slovenskom, ale i vo svete, označila strana SaS za občiansku vzburu proti arogancii moci a neprávosti.

10.03.2018 15:37
transparent pochod Foto: ,
Transparent na námestí SNP.
debata (100)

„Nepotvrdilo sa kuvikanie Roberta Fica (Smer) o útokoch na verejné budovy. Na protestoch sa zúčastnili občania všetkých vekových kategórií, i tí, ktorí sa narodili po roku 1989. Všetkým patrí vďaka za odvahu vyjadriť svoj postoj,“ uvádza sa v stanovisku.

Ľudia chcú podľa SaS dve veci. „Spravodlivý štát a vládu, ktorá bude spravodlivosť v štáte pestovať, nie ju ničiť. V piatok na slovenských námestiach bolo všetkým jasné, že spravodlivý štát je možný len bez vlády Roberta Fica,“ tvrdí SaS. Podľa nich existuje len jediná cesta, a tou sú predčasné parlamentné voľby, z ktorých vyjde demokratická vláda.

Liberáli naznačujú, že nastala doba, keď sa pod požiadavkou uskutočnenia predčasných parlamentných volieb zjednocuje celá spoločnosť. „Občania týmto vysielajú vláde Roberta Fica a poslancom vládnej koalície silný a jasný odkaz: Podporte pád tejto vlády a hlasujte za predčasné voľby. Slovensko je stále demokratickou krajinou a sme presvedčení, že ňou aj zostane,“ píše sa vo vyhlásení.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #demonštrácia #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018 #SASKA