Opozícia uvažuje, že skúsi, či má koalícia v pléne dosť hlasov

Opozícia uvažuje, že na začiatku 28. schôdze Národnej rady SR vyskúša, či má koalícia v pléne dosť hlasov. "Asi spravíme nejakú obštrukciu," povedal po rokovaní poslaneckého grémia šéf Sme rodina Boris Kollár.

13.03.2018 12:03
Boris Kollár Foto: ,
Na snímke Boris Kollár.
debata (3)

Podľa jeho slov parlament ale bude potom rokovať. Predsedníčka klubu OĽaNO Veronika Remišová nechcela byť konkrétnejšia. „Dohodneme sa na spoločnom postupe a budeme informovať,“ povedala.

Poslanec Smeru Ján Podmanický si myslí, že parlament nebude mať problémy rokovať. Odvoláva sa na priebeh v parlamentnom sociálnom výbore. „Výbor normálne rokoval, boli sme uznášaniaschopní. Treba si počkať, či bude plénum uznášaniaschopné. Predpokladám, že áno. Aj takéto situácie sa dajú riešiť s pokojom,“ uviedol.

Poslanci si na úvod schôdze uctia minútou ticha zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Dohodli sa na tom na poslaneckom grémiu.

Na schôdzi tiež dôjde k personálnym zmenám. Mandátu sa ujme Marek Maďarič (Smer), ktorý odstúpil z funkcie ministra kultúry a vracia sa tak do parlamentu ako poslanec. Poslanecký sľub zloží na začiatku schôdze.

Poslanci majú na programe 59 bodov. „Naše návrhy nechávame na programe schôdze, lebo sú dôležité,“ uviedla Remišová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda novinára Jána Kuciaka #vládna kríza 2018 #predčasné parlamentné voľby 2018