Novou ministerskou sestrou je od piatka Darina Dányiová

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR má od piatka novú ministerskú sestru Darinu Dányiovú. Tá na pozíciu šéfky odboru ošetrovateľstva na MZ prichádza zo Železničnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

16.03.2018 13:03
debata

Dányiová vystriedala Tatianu Hrindovú, ktorá sa rozhodla odísť na vlastnú žiadosť. Tvrdila, že bola nespokojná.

„Verím, že budem prínosom pri postupnom zlepšovaní podmienok v oblasti ošetrovateľstva,“ povedala Dányiová. Za kľúčový považuje napríklad zákon o dlhodobej zdravotnej starostlivosti, ktorý by mal byť hotový v tomto roku.

Dányiová je nominantkou Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA), rovnako ňou bola aj Hrindová. Sesterská komora zdôraznila, že pri Dányiovej má rezort „šancu na reparát“ a verí v lepšiu spoluprácu v témach ošetrovateľstva a vo väčšie kompetencie ministerskej sestry.

„Odbor ošetrovateľstva má dôležité postavenie pri riešení problematiky sestier, disponuje dostatočnými kompetenciami na to, aby tvoril a pripravoval opatrenia v prospech sestier,“ povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru). Verí, že Dányiová „naplno využije všetky tieto nástroje v prospech sestier“.

Dányiová je podľa MZ dlhoročnou skúsenou sestrou. Začínala v nemocnici na bratislavských Kramároch, následne pracovala v bratislavskej ružinovskej nemocnici, väčšinu doterajšej profesionálnej kariéry strávila v Železničnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #sestra #ministerstvo zdravotníctva #Darina Dányiová #Tatiana Hrindová #Železničná nemocnica s poliklinikou