SaS a OĽaNO nesúhlasia s nomináciou Tomáša Druckera na post ministra vnútra

Predsedníctvo nominovalo na post ministra vnútra súčasného ministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

20.03.2018 18:12 , aktualizované: 19:07
SR Bratislava Opozícia Voľby Komunálne matovič,... Foto: ,
Šéf SaS Richard Sulík (vľavo) a predseda OĽaNO Igor Matovič (Archívna fotografia)
debata (47)

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nesúhlasí s nomináciou Tomáša Druckera na ministra vnútra. Druckera považuje za ministra zdravotníctva, ktorý „riadi rezort systémom pokusov a omylov. Zároveň je o ňom známe, že nedokázal premiérovi Robertovi Ficovi účinne oponovať, keď ho takpovediac v priamom prenose ponížil pred verejnosťou“, uvádza sa v stanovisku SaS k nominácii Druckera na ministra vnútra, ktoré poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Podľa SaS je preto „nemysliteľné, aby Tomáš Drucker dokázal zvládnuť úlohy, ktoré by pred ním v rezorte vnútra stáli – výmenu čelných funkcionárov v Policajnom zbore SR ako aj v inšpekcii ministerstva vnútra a celkovú očistu polície od vplyvov organizovaného zločinu“. Z nominácie Druckera je podľa liberálov viditeľné, že koalícia nie je schopná sebareflexie a ženie krajinu do hlbokej krízy. SaS preto opätovne vyzýva poslancov strán vládnej koalície, aby podporili predčasné voľby.

Matovič: Drucker nie je človekom, ktorý dokáže vrátiť dôveru ľudí v políciu

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer) je síce sympatický muž, avšak ako človek, ktorý opakovane obhajoval Roberta Kaliňáka aj pri jeho najväčších kauzách, určite nie je tým, kto dokáže vrátiť dôveru ľudí v políciu. Uviedol to predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

„Slovensko dnes nevyhnutne potrebuje očistu polície od nominantov nitrianskej mafie, ktorej ju Robert Kaliňák zveril do správy. Slovensko potrebuje políciu úplne nezávislú na politike, a to na sto percent nedokáže verný sluha strany Smer-SD Tomáš Drucker,“ vyhlásil Matovič. Doplnil, že ak prezident Andrej Kiska myslel svoje slová „o dôveryhodnej vláde, ktorá nebude polarizovať Slovensko vážne, na takúto arogantnú hru strany Smer-SD nemôže pristúpiť“.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #minister vnútra #OĽaNO #Igor Matovič #Tomáš Drucker #Pellegriniho vláda #SASKA