Riaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Krajmer odstupuje z funkcie

Minister vnútra Tomáš Drucker bol po rokovaní s prezidentom Policajného zboru Tiborom Gašparom a riaditeľom NAKA Petrom Hraškom informovaný o rozhodnutí riaditeľa národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera požiadať o uvoľnenie z funkcie, uviedol rezort vnútra v spoločnom stanovisku.

29.03.2018 16:20
Robert Krajmer Foto: ,
Róbert Krajmer.
debata (116)

Ministra vnútra o tomto zámere informoval prezident Policajného zboru ešte 27. marca počas Druckerovej oficiálnej návštevy na policajnom prezídiu. Minister sa potom pracovne stretol s prezidentom PZ a riaditeľom NAKA ešte 28. marca a 29. marca.

„Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako neodôvodnený a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované," povedal Róbert Krajmer.

Róbert Krajmer ukončí svoju funkciu ku dňu 1.4.2018. Vyko­návaním funkcie šéfa národnej protikorupčnej jednotky bude dočasne poverený zástupca riaditeľa. Róbert Krajmer zostáva v policajnom zbore a nateraz nebude zastávať pozíciu v útvaroch kriminálnej služby.

„Intenzívny mediálny tlak smerujúci k osobe Róberta Krajmera nemôžem vnímať inak ako bezprecedentné zasahovanie do nezávislosti policajného zboru, ktoré nemôže byť zo strany príslušníkov policajného zboru akceptované,“ povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško, pričom ako uviedol, neakceptuje takýto postup, ale rešpektuje individuálne rozhodnutie šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera.

„Zároveň považujem za dôležité požadovať, aby po vecnom a dôkaznom odstránení akýchkoľvek pochybností ohľadom osoby Róberta Krajmera, bol spoločensky a profesionálne rehabilitovaný“, doplnil riaditeľ NAKA Peter Hraško.

116 debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Krajmer #vražda novinára Jána Kuciaka