OĽANO: Krajmer sa nikdy nemal stať šéfom protikorupčnej jednotky NAKA

Róbert Krajmer sa nikdy nemal stať policajtom, nieto ešte šéfom kľúčovej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), uvádza sa v stanovisku hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO), pod ktorým je podpísaný jeho predseda Igor Matovič.

29.03.2018 17:27
igor matovič Foto: ,
Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič.
debata (43)

Podľa neho bol Krajmer dlhé roky kľúčový človek, ktorý mal na starosti vyšetrovanie akejkoľvek korupcie a podvodov pri eurofondoch. „Keďže pán Krajmer svoj čas a kapacity NAKA radšej zneužíval na prenasledovanie opozičných politikov za ohováranie premiéra Roberta Fica a podobne, úspechy NAKA v boji voči korupcii boli tak nanajvýš úplatky ako pečená hus či debnička jabĺk,“ píše sa ďalej v stanovisku hnutia.

Podľa Matoviča „jeho odchod nezabezpečí očistu NAKA od skorumpovaných policajtov, ktorých si tam Krajmer priviedol a za odmenu, že robili pre neho špinavú prácu, ich neoprávnene povyšoval na úkor statočných a morálne čistých policajtov“. Ako dodal, bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa minister vnútra Tomáš Drucker vysporiada s tým, že „Krajmerova manželka disponuje majetkom za desiatky miliónov eur, ktorý nie je krytý jej legálnymi príjmami a spolupracovala s osobami z mafiánskych zoznamov“.

Riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer končí vo funkcii. Odchádza na vlastnú žiadosť. „Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako nedôvodný a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované," povedal Krajmer.

Vo funkcii končí k 1. aprílu. Protikorupčnú jednotku NAKA bude dočasne viesť poverený zástupca riaditeľa. Róbert Krajmer zostáva v Policajnom zbore a nateraz nebude zastávať pozíciu v útvaroch kriminálnej služby.

43 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Róbert Krajmer