Dobodaného mali nechať pred nemocnicou

Polícia v Žiline vyšetruje prípad vážne zraneného muža. Toho v noci z nedele na pondelok prijala žilinská nemocnica s bodnými poraneniami v oblasti krku. Pred nemocnicou ho mali údajne vyhodiť z neznámeho auta. Pacient bol neskôr prevezený do Martina.

02.04.2018 19:30
debata (8)

V nemocnici boli podľa televízie JOJ až do rána prítomní policajti, vyšetrovatelia, kriminalisti aj kriminalistický technik. Polícia je zatiaľ na informácie skúpa. „Môžem potvrdiť, že v žilinskej nemocnici bol ošetrený zranený muž. Táto udalosť nám bola oznámená z nemocnice.

Kvalifikáciu vyšetrovania zatiaľ nebudem potvrdzovať. Na prípade intenzívne pracujeme a ďalšie informácie budú poskytnuté v najbližších dňoch, akonáhle to dôkazná situácia dovolí,“ povedala pre Pravdu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

„Pacienta sme prijali s viacerými bodnými zraneniami, pričom jedno z týchto zranení spôsobilo vážne poranenie horných dýchacích ciest a preto musel byť prevezený na vyššie pracovisko do Martina,“ vysvetlila presun hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice Lenka Záteková s tým, že žilinská nemocnica nemá krčné lôžkové oddelenie.

To, či muža skutočne niekto vyhodil z auta, Záteková pre policajné vyšetrovanie nechcela konkretizovať. Len potvrdila, že pacienta s takýmito vážnymi zraneniami nepriviezla záchranka, ale na ošetrenie bol dopravený inak.

V Univerzitnej nemocnici Martin bol umiestnený na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie (ARO). Tam nám však odmietli povedať viac. „Informácie o zdravotnom stave pacientov podávame iba najbližším príbuzným,“ odpovedala lekárka, ktorá mala službu.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #muž #Martin #zranený #bodné zranenia