Na východe bude veľké stretnutie farmárov so zástupcami štátnych úradov, sľúbil Pellegrini

Farmári z východného Slovenska sa sťažujú na podmienky, premiér im chce dať priestor hovoriť so zástupcami viacerých štátnych úradov.

06.04.2018 12:21
Gabriela Matečná, Juraj Kožuch Foto: ,
Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná a generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch.
debata (38)

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná zorganizuje na východnom Slovensku veľké stretnutie nespokojných farmárov so šéfom Poľnohospodárskej platobnej agentúry, šéfkou Pozemkového fondu, šéfom policajného zboru, krajským riaditeľom polície, krajským prokurátorom a zástupcom krajského súdu.

Chce tak dať priestor farmárom hovoriť s releventnými zástupcami štátnych úradov, na tlačovej konferencii o tom informoval predseda vlády Peter Pellegrini.

Stretnutie sa bude konať vo štvrtok 12. marca, miesto ešte bude upresnené.

Farmári z východného Slovenska sa sťažujú na pomery, v ktorých im veľkopodnikatelia bránia v práci, ničia ich úrody a neraz aj fyzicky napádajú. Vo štvrtok 5. apríla v centre Košíc zorganizovali protestnú jazdu na traktoroch v rámci protestov Za slušné Slovensko.

„Mňa osobne to bolí, že poľnohospodári majú takéto problémy,“ povedala Matečná. „Pokiaľ sa zákony nebudú dodržiavať, rezort nevie veľa urobiť,“ pripomenula.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #farmári #pôdohospodárstvo #Peter Pellegrini #Gabriela Matečná