Za slušné Slovensko: Tlak slušných ľudí donútil odstúpiť aj Gašpara

Všetci slušní ľudia, ktorým záleží na Slovensku, môžu byť na seba hrdí. Ich tlak donútil odstúpiť premiéra Roberta Fica, ministrov vnútra Roberta Kaliňáka a Tomáša Druckera, šéfa Národného onkologického ústavu Jozefa Valockého a napokon i policajného prezidenta Tibora Gašpara. Uvádza to tlačová správa Iniciatívy Za slušné Slovensko, ktorú podpísali organizátori rovnomenných zhromaždení Karolína Farská, Juraj Šeliga, Martina Strmeňová a Ján Gálik. Pre nich je však nepochopiteľné, že Gašpar skončí až o šesť týždňov.

17.04.2018 17:51
debata (219)

„Veríme, že tisícky slušných policajtov, ktorých prácu si vážime, budú mať nového policajného prezidenta, o ktorom verejnosť nebude mať akékoľvek pochybnosti. Od nového policajného prezidenta, ako aj ministra vnútra očakávame, že to budú slobodní ľudia, ktorí nie sú vazalmi strany Smer a budú konať vždy len v prospech a v záujme občanov,“ cituje tlačová správa organizátorov zhromaždení, ktorí sľubujú, že budú sledovať všetky legislatívne návrhy, súvisiace so zmenou voľby policajného prezidenta, vedenia polície a nezávislosti policajnej inšpekcie. „Spoločne sme začali upratovanie krajiny, ktoré musíme dokončiť,“ konštatujú organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko. Zároveň uvádzajú, že o konaní občianskych aktivít v tomto týždni informujú v stredu po dohode s organizátormi z celého Slovenska.

Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar skončí vo funkcii k 31. máju. Informoval o tom dnes premiér Peter Pellegrini, ktorý je po demisii Tomáša Druckera poverený riadením rezortu vnútra. Odôvodňoval to tým, že Gašpar skôr odísť nemôže, keďže Policajnému zboru chýbajú viceprezidenti a mohlo by tak dôjsť k destabilizácii.

219 debata chyba
Viac na túto tému: #Za slušné Slovensko #odvolanie Gašpara