Polícia udrela na organizované skupiny žobrákov vo Viedni

Proti organizovaným skupinám žobrákov na území celej Viedne, nie však proti sociálne slabším alebo bezdomovcom, zasiahla začiatkom týždňa rakúska polícia.

10.05.2018 18:53
rakúsko, policajti, policajt Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Akcie, na ktorých sa podieľalo 60 policajtov, prebiehali, ako informovala lokálna rozhlasová stanica Radio Wien s odvolaním sa na hovorcu polície Haralda Sörösa, súčasne vo všetkých štvrtiach rakúskej metropoly a sústredili sa napríklad na stanice metra alebo obchodné ulice.

Podľa jeho slov bol už po niekoľkých hodinách citeľný ústup žobrákov z frekventovaných lokalít a tento trend pokračoval aj v ďalší deň. Vývoj v tejto oblasti budú aj naďalej monitorovať a v prípade potreby realizujú ďalšie cielené akcie.

Tentoraz došlo v ich priebehu k zadržaniu 12 osôb a následne bolo podaných 119 trestných oznámení. Počas akcií identifikovali celkove 189 ľudí, vyplýva z informácií zverejnených policajnými zložkami vo štvrtok.

Vo Viedni nie je v platnosti všeobecný zákaz žobrania, avšak jeho niektoré formy sú v rakúskej metropole zakázané. To platí napríklad o agresívnom žobraní, žobraní v spoločnosti detí a organizovanom žobraní.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Viedeň #žobranie #organizované skupiny