Gajdoš: Budúcnosť Ondrejcsáka v rezorte obrany je na rozhodnutí Mosta-Híd

Zotrvanie Róberta Ondrejcsáka (Most-Híd) na poste štátneho tajomníka ministerstva obrany je v rukách predsedníctva strany Most-Híd.

13.05.2018 15:12 , aktualizované: 20:13
debata (26)

Povedal to v diskusii televízie TA3 minister obrany Peter Gajdoš (nom. SNS) na adresu toho, že SNS vyzýva stranu Most-Híd, aby vymenila štátneho tajomníka na rezorte obrany Róberta Ondrejcsáka.

Ondrejcsák podľa podpredsedu SNS Antona Hrnka je filozof, ktorý sa pasuje do úlohy odborníka na armádu. „Riešili sme spolu dôležité záležitosti. V odborných veciach som využíval jeho spôsobilosti," povedal Gajdoš.

„Podľa mňa prekročil medzu hranice, vyslovil kritiku voči SNS. Problémy vo vnútri koalície sa musia riešiť doma. Hľadali sme spoločne konsenzus, nenašli sme ho vždy, ale nikdy som neriešil záležitosti cez médiá," uviedol minister obrany s tým, že Ondrejcsák by si to mal vydiskutovať s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom. Predsedovia vládnych strán budú podľa neho riešiť situáciu na Koaličnej rade. „Či ho Most-Híd odvolá, je záležitosť predsedníctva Mosta-Híd," dodal.

Most-Híd chce korektnú komunikáciu

Korektná a efektívna komunikácia má svoje pravidlá. Strana Most-Híd sa nimi riadi a to isté očakáva aj od svojich koaličných partnerov. Bugárovci to napísali na sociálnej sieti v reakcii na výzvu SNS, aby Most-Híd odvolal svojho štátneho tajomníka na ministerstve obrany Róberta Ondrejcsáka.

„Róbert Ondrejcsák dlhodobo kritizuje zúžený priestor na prácu na ministerstve obrany nielen v súvislosti s medializovanými tendrami. Jeho argumenty si vypočujeme na straníckej pôde. Predseda strany Béla Bugár bude iniciovať stretnutie s predsedom SNS a namiesto odkazov cez médiá bude hľadať vhodný priestor na výmenu názorov na pôde Koaličnej rady,“ uzavrela strana.

„Nadobudol som dojem, že sa v spoločnosti objavil zvýšený záujem o moje odborné zázemie,“ napísal na sociálnej sieti Facebook Róbert Ondrejcsák a v dlhom statuse, kde zverejnil svoj odborný životopis, napríklad napísal, že „od apríla 2002 začal pracovať na Ministerstve obrany, ako analytik na Oddelení NATO … V rokoch 2004–2005 sa vrátil na Ministerstvo obrany, kde zreformoval a následne viedol odborný think-tank ministerstva, Inštitút bezpečnostných a obranných štúdií.“ Spomenul tiež svoje dve pôsobenia na poste štátneho tajomníka na ministerstve obrany.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #ministerstvo obrany #Róbert Ondrejcsák #Anton Hrnko #Peter Gajdoš