Posledná rozlúčka s Henrym Acordom bude v sobotu v Bratislave

Posledná rozlúčka s Henrym Johnom Seraficom Acordom bude v sobotu o 13:00 v kostole sv. Ladislava v Bratislave, kam zosnulý Filipínec chodieval na sväté omše do spoločenstva anglicky hovoriacich veriacich. Rakva bude neskôr prevezená do jeho vlasti vládnym špeciálom.

06.06.2018 19:58 , aktualizované: 07.06.2018 08:37
Stanislav Zvolenský, KBS Foto: ,
Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.
debata (28)

Predseda KBS Stanislav Zvolenský na stretnutí s najbližšími príbuznými Henryho Acordu vyjadril hlbokú účasť na bolesti rodiny. „Veľmi sa ma dotkol žiaľ týchto ľudí, zároveň však aj svedectvo úprimnej viery, ktorá vyznela z rozhovoru s nimi, a zo spôsobu ich správania,“ povedal bratislavský arcibiskup. „Sú to veľmi pokorní, tichí a láskaví kresťania, ktorí s bolesťou, ale bez nenávisti či túžby po pomste, nesú túto tragédiu. Poďakoval som im za svedectvo ich syna a brata, ktorý sa zastal žien obťažovaných násilníkom. A s pocitom zahanbenia som ich požiadal o odpustenie za to, čo sa Henrymu stalo v našom meste,“ povedal Zvolenský.

Varovanie pre všetkých

„Henryho smrť nech je pre nás všetkých vážnym varovaním pred šírením neúcty, ktorá prenikla do našich vzťahov, pred aroganciou, ktorá si presadzuje svoje za akúkoľvek cenu, a pred poklesom pohostinnosti voči cudzincom. Veriacich veľmi prosím o modlitbu za zosnulého i za jeho príbuzných,“ dodal Zvolenský.

V sobotu 26. mája v skorých ranných hodinách došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k incidentu medzi dvoma mužmi, ktorý sa skončil fyzickým napadnutím Filipínca Henryho Johna Seraficu Acordu. Ten podľa medializovaných informácií bránil dve ženy, ktoré obťažoval 28-ročný Juraj H. z Dunajskej Stredy. Napadnutý Filipínec na následky zranení spôsobených mimo iného kopnutím do hlavy v nemocnici zomrel. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I v pondelok na neverejnom zasadnutí vzal Juraja H., obvineného z trestného činu zabitia, do väzby.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #útok na Filipínca