Danko na prezidenta kandidovať nebude, do volieb by chcel postaviť ženu

Šéf parlamentu Andrej Danko (SNS) nebude kandidovať na prezidenta SR. Do volieb by chcel postaviť ženu. Meno kandidáta by sa verejnosť mala dozvedieť na jeseň. Danko to uviedol po XXV. Slávnostnom sneme Slovenskej národnej strany (SNS) v Prešove.

09.06.2018 11:10 , aktualizované: 14:38
Slávnostný snem strany, SNS, Danko Foto: ,
Predseda strany SNS Andrej Danko počas tlačovej besedy 25. slávnostného snemu Slovenskej národnej strany v Prešove.
debata (33)

„Budem robiť všetko pre to, aby to bola kandidátka, aby to bola jedna z našich žien. Nechcite dnes odo mňa meno, lebo viem, čo by ju čakalo. Som však presvedčený, že SNS musí mať svojho kandidáta. Ja sa cítim na túto funkciu mladý a potrebujem ešte trošku viac zabojovať so SNS, ako s ňou ďalej,“ vysvetlil.

Národniari sa v sobotu (9.6.) zišli na XXV. Slávnostnom sneme strany SNS v Prešove. Odovzdali na ňom najvyššie stranícke vyznamenanie Rad Martina Rázusa. TASR to potvrdila riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

Na sneme tiež národniari uviedli do života historickú knihu ako pokračovanie prvého dielu o pôsobení SNS v dejinách slovenského národa od roku 1871 do roku 1918. Poslanec Stanislav Kmec TASR potvrdil, že SNS bude prijímať aj nových členov a Danko sa v príhovore delegátom vyjadrí k aktuálnej politickej situácii a komunálnym voľbám. „Ale do podrobností nepôjdeme,“ povedal Kmec.

Podľa Škopcovej má SNS na výber prezidentského kandidáta čas do novembra. Aj Danko nedávno povedal, že prezidentské voľby nie sú témou dňa. Šéf SNS dlhodobo hovorí, že národniari postavia vlastného kandidáta a bude to žena.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Prešov #Andrej Danko #Rad Martina Rázusa