Danko: Trestné oznámenie Gajdoša podané na Krajniaka je odôvodnené

Trestné oznámenie ministra obrany SR Petra Gajdoša (SNS), ktoré podal na Milana Krajniaka (Sme rodina) pre jeho vyjadrenia súvisiace s obstarávaním obrnených transportérov pre fínsku televíziu, je podľa šéfa parlamentu Andreja Danka (SNS) odôvodnené. Verí, že sa Krajniak ospravedlní, tak ako to avizoval a že sa tento incident z jeho nevedomosti vysvetlí.

09.06.2018 21:12
SNS, slávnostný snem strany, Danko Foto: ,
Zľava: Predseda strany SNS Andrej Danko a podpredsedníčka strany SNS Eva Smolíková počas tlačovej besedy 25. slávnostného snemu Slovenskej národnej strany v Prešove.
debata (22)

„Vyprosím si od kohokoľvek, aby počas môjho predsedovania spochybňoval financovanie SNS alebo fínskym novinárom, ako pán Krajniak, rozprával hlúposti. Budem už nekompromisný voči takým prejavom,“ uviedol Danko po sobotňajšom sneme SNS v Prešove. pokračoval, že vidí „naprieč Európou problémy s tým, že sa šialenci, ktorí nemajú žiadne snemy, nemajú žiadne strany, chcú dotknúť riadenia štátu a pred tým budem Slovákov aj národnostné menšiny vystríhať“.

Minister Gajdoš podal trestné oznámenie na poslanca Krajniaka pre jeho vyjadrenia pre fínsku televíziu, kde hovoril o províziách v súvislosti s obstaraním vozidiel 8×8 ešte 11. mája. Ministerstvo obrany v tejto súvislosti vyhlásilo, že fínska spoločnosť Patria nebola vopred vybratou spoločnosťou a doteraz nedošlo k žiadnej obchodnej transakcii.

„Celý postup je od začiatku transparentný, ale nemôžeme strpieť kriminalizáciu tak závažných vecí. Minister obrany nebude hodnotiť politický cieľ opozičného poslanca, ale opakovane pripomíname, že ak má ktokoľvek informácie o akomkoľvek trestnom čine, je povinný informovať orgány činné v trestnom konaní,“ uviedla hovorkyňa rezortu Danka Capáková.

V prípade, že sa Krajniak ospravedlní, rezort obrany je pripravený na mimosúdnu dohodu.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #Andrej Danko #Peter Gajdoš #Milan Krajniak #obrnené transportéry