Na reformu slovenského súdnictva pôjde naviac osem miliónov eur

Vláda v stredu schválila úpravu finančného plánu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa. Zmena konkrétne spočíva v presune časti alokácie vo výške osem miliónov eur na realizáciu komplexnej reformy súdneho systému na Slovensku, konkrétne na projekty zamerané na zefektívnenie súdnictva a zvýšenie vymáhateľnosti práva.

27.06.2018 12:41
debata (4)
Ministerstvo vnútra presun navrhlo v rámci zmeny operačného programu „v súvislosti s úpravou výkonnostného rámca, finančného plánu a merateľných ukazovateľov“. „Súčasťou návrhu revízie operačného programu Efektívna verejná správa je aj návrh na zaradenie nových programových ukazovateľov, prostredníctvom ktorých chce riadiaci orgán (ministerstvo vnútra, pozn. SITA) monitorovať výstupy a výsledky implementovaných projektov,“ uvádza rezort vnútra.

Na implementáciu operačného programu bola na celé programové obdobie 2014 až 2020 pridelená celková alokácia 335 381 024 eur, pričom na prioritnú os 1 „Posilnené inštitucionálne kapacity a efektívna verejná správa“ bolo alokovaných 281 961 079 eur a na prioritnú os 2 „Zefektívnený súdny systém a zvýšená vymáhateľnosť práva“ bolo vyčlenených 40 miliónov eur. Zvyšné finančné prostriedky boli vyčlenené pre prioritnú os 3 „Technická pomoc“. Čiastka osem miliónov eur bude presunutá z prioritnej osi jeden na os dva.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #reforma súdnictva #Efektívna verejná správa #úprava finančného plánu #operatívny program