Peter Náhlik poslancom Smeru nebude, uvoľní miesto Federičovi

V poslaneckom klube vládnej strany Smer a v pléne Národnej rady SR nastane zmena. Vyplýva to z rozhodnutia predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) z 2. júla o uplatňovaní a zániku mandátu poslanca Národnej rady SR.

06.07.2018 11:22
debata (1)

Šéf parlamentu Andrej Danko berie na vedomie, že vláda odvolala z funkcie vedúceho Úradu vlády SR Igora Federiča dňom 30. júna a ten si začal uplatňovať mandát poslanca parlamentu 1. júla 2018.

Podľa zákona o podmienkach výkonu volebného práva poslancovi NR SR Petrovi Náhlikovi, ktorý 23. marca 2016 nastúpil ako náhradník za stranu Smer na neuplatňovaný mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora Federiča, zanikol mandát poslanca NR SR. „Zánikom mandátu poslanca NR SR Peter Náhlik zostáva náhradníkom za stranu Smer-SD na jej kandidačnej listine v pôvodnom poradí,“ uvádza sa v rozhodnutí predsedu parlamentu. Fedrič tak vymení Náhlika v poslaneckom klube Smeru-SD.

Igor Federič bol vedúci Úradu vlády SR a dlhoročný spolupracovník expremiéra a poslanca NR SR Roberta Fica (Smer). Vo funkcii pôsobil od 4. apríla 2012. Jeho odvolanie z funkcie schválili ministri 27. júna na rokovaní vlády.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #NR SR