Fico: Kiska zneužíva funkciu prezidenta, mal by odstúpiť

Prezident SR Andrej Kiska zneužíva funkciu prezidenta na svoj vstup do straníckej politiky a na útoky proti vládnej koalícii. Jeho jediným cieľom je destabilizácia politickej situácie. V príspevku na sociálnej sieti to povedal predseda Smeru Robert Fico. Vyzval prezidenta, aby z funkcie odstúpil.

06.08.2018 17:58
debata (72)

„Je to opozičný politik, ktorého jediným cieľom je rozbiť súčasnú vládnu koalíciu,“ uviedol Fico. Obvinil prezidenta, že politicky zneužil vraždu novinára Jána Kuciaka na útok proti vláde a rovnako sa správa aj pri podozrení z únosu vietnamského podnikateľa.

„Bez dôkazov a bez prešetrených faktov vyslovil nedôveru ministerke vnútra. Na takéto vyhlásenia nemá právo ani dôvody,“ pokračoval Fico. Kiskovi pripomenul, že mandát na zostavenie vlády alebo odvolanie jej členov má len predseda vlády SR na základe demokratických parlamentných volieb.

Podľa Fica sa prezident obáva, že riadne prešetrenie podozrení z volebných, daňových a pozemkových podvodov, by ho mohlo politicky a morálne znemožniť. „Ak chce Kiska robiť takúto politiku, ktorá je čisto proti vláde Slovenskej republiky, nech rýchlo odstúpi,“ povedal.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #kauza únosu Vietnamca