Z tepla v pondelok na Slovensku skolabovalo 75 ľudí

Na Slovensku v pondelok z tepla skolabovalo 75 pacientov. Ako ďalej informovala hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, najviac výjazdov zaznamenali v Bratislavskom kraji, v ktorom pomáhali záchranári trinástim pacientom, najmenej v Trnavskom a Nitrianskom kraji, v ktorých malo zdravotné ťažkosti v dôsledku tropických teplôt zhodne po šesť pacientov.

07.08.2018 16:10
debata

V Trenčianskom kraji zaevidovali sedem výjazdov, v Prešovskom kraji deväť, v Banskobystrickom a Košickom kraji zhodne po jedenásť výjazdov a v Žilinskom kraji dvanásť výjazdov ku pacientom, ktorí skolabovali z tepla.

Záchranná zdravotná služba napriek klesajúcemu počtu výjazdov ku kolapsom z tepla považuje aktuálne čísla stále za vysoké. Verejnosť preto upozorňujú, aby dbala na prevenciu.

"Jej základom je vyhýbať sa priamemu slnku v obedňajších hodinách a dodržiavať dostatočný pitný režim. V prípade ťažkostí opätovne pripomíname, že prehriateho pacienta treba ochladzovať a zabezpečiť mu dostatok tekutín. Ak sa zdravotný stav zhorší, je potrebné kontaktovať operátorov na tiesňovej linke 155, ktorí poradia, ako ďalej postupovať, " uviedla Krčová.

debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #Kolabs