Fico vyzval Kisku, aby odstúpil alebo sa riadne venoval funkcii

Predseda najsilnejšej politickej strany Smer kritizoval hlavu štátu Andreja Kisku za jeho slová o zapletení strany do únosu Vietnamca.

14.08.2018 15:28
debata (1120)

Fico prezidentovi vyčíta, že pokračuje vo výkone funkcie a zneužíva ju na vlastné politické ciele. Kiska mal prekročiť hranice, keď o strane Smer tvrdí, že podľa nemeckých vyšetrovateľov pomohla Vietnamu uniesť človeka. Podľa Fica ide o hanebnú lož a krivé obvinenie Smeru.

Kiska tak vraj reagoval na slová premiéra Petra Pellegriniho, ktorý mu vytkol, že hovorí o Slovensku ako o mafiánskom štáte. „To len preto, že vyplávali na povrch jeho daňové a volebné podvody,“ povedal Fico.

„Andrej Kiska svojimi hlúpymi tvrdeniami vstupuje do samovražedných politických vôd. Ak nechce skončiť ako najsmutnejší politický príbeh, má dve možnosti: Buď prestane politikárčiť a bude sa riadne venovať svojmu úradu alebo okamžite odstúpi z funkcie a vstúpi do politického ringu,“ odkázal cez sociálnu sieť hlave štátu šéf strany Smer Robert Fico.

Podľa Fica neberú Kisku vo svete vážne, ak dosiaľ nedostal pozvánku do Bieleho domu či Kremľa. Na druhej strane podľa Fica vedie Kiska neférový politický súboj v rozpore so zákonom.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #kauza únosu Vietnamca