Pellegrini pri oslavách SNP: Mierumilovný slovenský národ sa vie postaviť za kľúčové hodnoty

Slovenský národ je mierumilovný, skromný a pracovitý, ale v rozhodujúcich momentoch sa vie postaviť za kľúčové hodnoty, za svoje práva, za svoju slobodu. Pri príležitosti krajských osláv 74. výročia Slovenského národného povstania (SNP) to v sobotu pri pamätníku SNP na Jankovom vŕšku povedal premiér Peter Pellegrini.

25.08.2018 18:20
SR Jankov vŕšok premiér SNP oslavy TNX Foto: ,
Predseda vlády Peter Pellegrini sa prihovára k účastníkom spomienkového podujatia pri mohyle na Jankovom vŕšku pri príležitosti 74. výročia SNP.
debata (150)

„Stojíme na miestach, kde je nielen pamätník SNP, ale aj na miestach, kde pred 74 rokmi zúrili krvavé boje a kde Slováci so zbraňou v ruke bojovali proti prevahe fašistických bojovníkov. Aj napriek tomu, že mnohí vedeli, že boj nie je dopredu vyhratý, našli v sebe tú silu,“ zdôraznil premiér.

Ako dodal, v dnešných časoch by sme sa mali správať tak, aby sme mali okolo seba len priateľov, aby sme chránili hodnoty a aby sme sa nemuseli postaviť so zbraňou v ruke na ich ochranu tak, ako to museli urobiť naši starí otcovia a otcovia. „Mám vážnu pochybnosť, že ak by sa bolo potrebné postaviť dnes, či by v sebe toľko ľudí, ako v roku 1944, tú odvahu aj našlo,“ doplnil.

Predseda vlády Peter Pellegrini (vpravo) v... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
SR Jankov vŕšok premiér SNP oslavy TNX Predseda vlády Peter Pellegrini (vpravo) v rozhovore s účastníkom SNP Pavlom Liškom (vľavo) počas spomienkového podujatia pri mohyle na Jankovom vŕšku pri príležitosti 74. výročia SNP.

Krajské oslavy 74. výročia SNP odštartovali popoludní na Jankovom vŕšku v katastri obce Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou historickými ukážkami bojov z II. svetovej vojny. Po pochode Nesmrteľného pluku položil premiér spolu s poslancami Národnej rady SR, predstaviteľmi TSK, samospráv a Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov vence k pamätníku SNP. Oslavy pokračujú kultúrnym programom a vyvrcholia večer zapálením vatry.

150 debata chyba
Viac na túto tému: #SNP #Peter Pellegrini