Ústavný súd odmietol Kočnerovu sťažnosť proti vzatiu do väzby

Ústavný súd SR odmietol sťažnosť Mariana Kočnera proti vzatiu do väzby ako zjavne neopodstatnenú. Podnikateľ obvinený z falšovania zmeniek televízie Markíza ostáva vo väzbe.

11.09.2018 14:31
Marián Kočner Foto: ,
Marian Kočner.
debata (2)

„Vec bola pridelená sudcovi spravodajcovi Mojmírovi Mamojkovi. O ústavnej sťažnosti rozhodoval III. senát ústavného súdu v zložení predseda senátu Rudolf Tkáčik a sudcovia Jana Baricová a Mojmír Mamojka,“ informovala Ivana Vilinská z tlačového odboru ÚS SR.

„Ústavná sťažnosť bola predbežne prerokovaná na neverejnom zasadnutí senátu, ktorý sťažnosť uznesením odmietol ako zjavne neopodstatnenú,“ dodala s tým, že detailné odôvodnenie rozhodnutia bude prístupné v písomnom vyhotovení na webe súdu po nadobudnutí právoplatnosti.

Kauza zmeniek sa ťahá od roku 2016, keď Kočner požiadal expolitika Pavla Ruska a televíziu Markíza o vyplatenie štyroch zmeniek v hodnote asi 70 miliónov eur. Tie mal ešte v roku 2000 podpísať Rusko ako zástupca televízie.

Markíza prišla s vlastným posudkom, ktorý dokazuje, že zmenky sú falošné a podala na Kočnera aj Ruska trestné oznámenie. Vyšetrovateľ oboch obvinil z falšovania úradnej listiny, Rusko čaká na ukončenie vyšetrovania na slobode, Kočner vo väzbe.

Kočnerova obhajoba si však nechala vypracovať vlastný posudok, ktorým chce dokázať pravosť zmeniek. Televízia spochybňuje jeho interpretáciu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner