Zákony čoskoro budú už aj v jazykoch národnostných menšín

Zákony týkajúce sa národnostných menšín budú v elektronickej zbierke SLOV-LEX postupne pribúdať aj v jazykoch národnostných menšín.

26.09.2018 16:22
debata (5)

Dohodli sa tak v utorok na pracovnom stretnutí splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky a minister spravodlivosti Gábor Gál.

Ako informoval riaditeľ kancelárie Úradu splnomocnenca vlády SR Zoltán Kovács, splnomocnencom zriadené poradné skupiny dokončujú odborný preklad najdôležitejších zákonov týkajúcich sa týchto menšinových spoločenstiev. V elektronickej zbierke zákonov, bezplatne dostupnej cez systém eZbierka, sa čoskoro objavia odborníkmi vypracované preklady v maďarskom, rómskom, rusínskom, ukrajinskom a nemeckom jazyku. Preklady zákonov budú autorizované konsolidované preklady zákonov, čo prinesie lepšie využívanie zákonov príslušníkmi národnostných menšín.

Na stretnutí Bukovszky požiadal ministra Gála, aby prevzal záštitu nad medzinárodnou konferenciou, ktorú úrad splnomocnenca organizuje 26.októbra pod názvom Nové výzvy v oblasti ochrany jazykov národnostných menšín. Minister spravodlivosti ponuku prijal a konštatoval dôležitosť podobných konferencií.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Gábor Gál #národnostné menšiny #splnomocnenec pre národnostné menšiny