Bývalý vyšetrovateľ Vačok: Usvedčiť objednávateľa je náročnejšie

O stratenej časti súdneho spisu, ale aj o najnovších informáciách o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej či o vynášaní informácií z vyšetrovacieho spisu hovoril v relácii TV Pravda Ide o pravdu advokát a bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok.

02.11.2018 17:00
vacok Foto: ,
Advokát a bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok odpovedá na otázky Zuzany Martinákovej v relácii Ide o Pravdu.
debata (19)

So zmiznutím časti súdneho spisu zatiaľ Vačok ako advokát osobnú skúsenosť nemá. Je to však veľmi vážna vec a treba to vyšetriť, upozornil. „Tým, že niekto odstránil časť spisu, sa určite dopustil vážneho trestného činu z dôvodu, že chce mariť spravodlivosť a pomôcť páchateľovi. Mali by sa tým zaoberať orgány činné v trestnom konaní a zisťovať, kto je za takéto konanie zodpovedný,“ hovorí bývalý vyšetrovateľ takmer o 300 zmiznutých stranách súdneho spisu v kauze Technopol.

Bývalý policajný vyšetrovateľ zodpovedal aj otázky k aktuálnej situácii vyšetrovania februárovej dvojnásobnej úkladnej vraždy. „Usvedčiť páchateľa, ktorý trestný čin vykonal, je tiež zložité, ale určite je to jednoduchšie ako usvedčiť objednávateľa,“ hovorí Vačok o postupe vo vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy.

Viac v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu.

Video

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #kauza Technopol #Peter Vačok #vražda novinára Jána Kuciaka