Pellegrini dúfa, že nepríde o Lajčáka

Premiér Peter Pellegrini dúfa, že nepríde o šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka. "Budem o tom s pánom ministrom hovoriť. Bolo by však veľmi zlé, keby sme na základe takejto veci prišli o takého ministra, akého máme. Je to človek na správnom mieste. Ako premiér si absolútne neželám, aby opustil vládu. Ak sa však tak rozhodne, budeme musieť na to reagovať," povedal Pellegrini.

21.11.2018 19:15
zahranicny vybor, Lajcak, Foto: ,
Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.
debata (115)

Podľa predsedu vlády sa ešte uvidí, ako rozhodne parlament. „Musím však povedať, že nechceme vyvolať rozpor s Národnou radou. Je vysoko pravdepodobné, že vláda bude prezentovať rovnaký názor ako parlament. Ak to pánovi ministrovi nebude vyhovovať, budeme to riešiť,“ tvrdí premiér.

Pellegrini priamo neodpovedal na otázku, či na rozhodnutí ministra Lajčáka stojí osud koalície. Podľa neho migračný pakt odmieta veľká časť politickej scény aj verejnosti. Jeho schvaľovanie vraj prichádza v čase, keď je debata o migrácii napätá, politické vášne sú vybičované. Pripustil však, že diskusii chýba odbornosť.

Pellegrini na otázku Pravdy, či by hlasoval za dohodu povedal, že má problém s niektorými časťami dohody. „Vláda prijíma rozhodnutia konsenzom a je to správne,“ vyhlásil premiér.

© Autorské práva vyhradené

115 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Lajčák #Peter Pellegrini #Globálny pakt o migrácii