VIDEO: Dvojica mladých bitkárok v Košiciach je obvinená z výtržníctva

Polícia už pozná aktérky surovej bitky dievčat z Košíc zo začiatku roka, ktorej video sa objavilo na sociálnej sieti. Z výtržníctva obvinila dve mladistvé tínedžerky, tretia účastníčka zápasu je maloletá, a tak ju nie je možné trestne stíhať.

24.01.2019 09:32 , aktualizované: 10:25
debata (2)

VIDEO: Pozrite si, čo hrozí tínedžerkam v Košiciach za bitku na verejnosti.

Video

„Na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov, po zhromaždení a vyhodnotení dôkazových materiálov, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z prečinu výtržníctva obvinil dve mladistvé osoby, dievčatá vo veku 15 a 16 rokov,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mladšia z obvinených sa po predchádzajúcej dohode, uskutočnenej prostredníctvom sociálnych sietí, stretla začiatkom januára s maloletou (12) za budovou jednej z bánk, pár krokov od obchodného centra na Námestí osloboditeľov. Po počiatočnom „oťukávaní“ sa neskôr začali navzájom kopať, biť päsťami, jedno z dievčat malo na tvári krv. Všetko sa to dialo pred zhruba 80-členným obecenstvom, ktoré skandovalo a bitkárky podnecovalo, aby zápas medzi nimi bol ešte tvrdší. Diváci si potýčku nahrávali na mobilné telefóny a neskôr ju šírili na sociálnej sieti.

K 12-ročnej dievčine neskôr pristúpila 16-ročná obvinená tínedžerka, ktorá ju zhodila na zem a takisto ju fyzicky napadla, viackrát ju aj kopla do chrbta. Jedna z útočníčok neskôr prostredníctvom sociálnej siete uviedla, že mladšia z nich ju mala ohovárať pred ostatnými, a to bol podľa nej dôvod bitky.

„Pri uvedenom konaní k zraneniam, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie, nedošlo. Za uvedený skutok je v zmysle Trestného zákona stanovená trestná sadzba 6 mesiacov až 3 roky, v prípade mladistvých osôb sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Keďže tretia zo zúčastnených je maloletou osobou, nie je možné ju v zmysle Trestného poriadku trestne stíhať,“ doplnila Ivanová.

Polícia prípad ešte stále vyšetruje, pričom prebieha znalecké dokazovanie a vykonávajú sa ďalšie potrebné procesné úkony.

Bitka sa odohrala na sídlisku v blízkosti paneláka v podchode, kde sa mladí ľudia pravidelne stretávajú a majú tam popíjať alkohol a robiť hluk. Na zápase sa mali zúčastniť a skandovať školáci zo základných a zo stredných škôl z viacerých košických sídlisk.

VIDEO: Prečo sa vôbec dve tínedžerky bili pred divákmi? Brali za to peniaze? Na niektoré otázky vo videu TV Pravda odpovedá preventista, ktorý sa roky venuje preventívnym programom aj na školách, Miroslav Schlesinger.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obvinenie #výtržníctvo #bitkár