V Smere nie je žiaden konflikt, tvrdí Pellegrini

V strane Smer nie je žiaden konflikt, jej ambíciou je vyhrať parlamentné voľby. Povedal to premiér Peter Pellegrini (Smer) v nedeľnej relácii TA3 V politike. V prípade neúspechu súčasného predsedu Smeru Roberta Fica v kandidatúre na post ústavného sudcu je jeho pozícia v strane pevná.

27.01.2019 12:34 , aktualizované: 17:43
debata (34)

„Smer nie je v žiadnej patovej situácii,“ zdôraznil. Ak by sa Fico nestal ústavným sudcom, ostane predsedom strany a Smer pôjde do všetkých volieb. Na otázky okolo jeho ambícií viesť stranu v prípade odchodu súčasného lídra Pellegrini teraz odpovedať nechcel. Tvrdí, že ak taká situácia nastane, bude zvolaný snem strany a až potom bude hovoriť o tejto téme.

Pellegrini sa vyjadril, že je spokojný s kombináciou pozícií vo vedení Smeru. „Môžem sa plne venovať premiérskej robote,“ povedal. Doplnil, že je dobré, ak sa predseda strany môže naplno venovať strane samotnej a príprave kampane. Na margo tejto pozície povedal, že to nie je vysnívaná práca. „Je to obrovský záväzok, pretože ste zodpovedný za členskú základňu,“ doplnil.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Peter Pellegrini