Danko sa podľa SaS dopustil trestného činu hanobenia rasy, národa a presvedčenia

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) sa podľa liberálov v súvislosti s Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS) dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Jeho výrok preto dávajú do pozornosti prokuratúre. Vedenie strany SaS tak reaguje na nedeľné Dankove vyjadrenia na adresu podpredsedníčky parlamentu na TA3.

27.01.2019 16:50
parlament, odvolávanie Danka, Andrej Danko, Foto: ,
Predseda NR SR Andrej Danko.

„Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik,“ uvádza sa v stanovisku vedenia strany, ktoré podpísal predseda SaS Richard Sulík spolu s Janou Kiššovou ako podpredsedníčkou strany.

Predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike nazval podpredsedníčku parlamentu Luciu Ďuriš Nicholsonovú cigánočkou. „Ja som legálne titul dostal, legálne ho používam a na mňa nejaká cigánočka z SaS si nebude dovoľovať,“ povedal Danko na margo získania titulu JUDr. a iniciatívy zo strany opozície na zvolanie schôdze na vyslovenie nedôvery Dankovi.

chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Lucia Ďuriš Nicholsonová