Prezident prijme Sakovú, chce s ňou hovoriť o aktuálnej bezpečnostnej situácii

Prezident SR Andrej Kiska prijme vo štvrtok (31.1.) ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer). Oznámila to jeho kancelária. Kiska už pred pár dňami avizoval, že chce so Sakovou hovoriť o aktuálnej bezpečnostnej situácii v krajine v súvislosti s pokračovaním vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

30.01.2019 15:08
andrej kiska Foto: ,
Prezident SR Andrej Kiska.
debata (22)

„Po zmene policajného prezidenta sa vyšetrovanie významne pohlo dopredu. Prácu poctivých vyšetrovateľov a prokurátorov však naďalej kazí množstvo nezodpovedaných otázok z minulosti aj nových podozrení. Ľudia si zaslúžia jasné odpovede a dôveryhodné vysvetlenia,“ uviedol Kiska.

Vo svojom vyjadrení k aktuálnej situácii na Slovensku narážal na medializovanie kontaktov predstaviteľov štátu s mafiou, podozrenia o príkaze bývalého policajného šéfa preverovať zavraždeného investigatívneho novinára.

Ministerka Saková v pléne Národnej rady SR v stredu povedala, že dá v najbližších hodinách vedieť, či bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ostane jej poradcom, alebo nie.

O tom, že Gašpar mal nechať cez podriadeného lustrovať zavraždeného novinára Jána Kuciaka, špekulovať nechcela. Saková zdôrazňuje, že informácie má len z médií. „Počkám si na výsledky vyšetrovania, potom sa k tomu vyjadrím,“ dodala.

Gašpar odmieta, že by dal príkaz na lustrovanie novinára Kuciaka v policajnej databáze. Informoval o tom v stredu premiér Peter Pellegrini (Smer). O tom, či má zostať poradcom ministerky vnútra, v súčasnosti polemizovať nechcel. Šéfke rezortu vyjadril svoju podporu.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Denisa Saková #vražda novinára Jána Kuciaka