Remišová: Matovičovi ide len o potvrdenie osobných preferencií. Je to hazard

Predseda OĽaNO Igor Matovič bude lídrom eurokandidátky, mandát ale odmieta. Predsedníčka poslaneckého klubu hnutia Veronika Remišová to považuje za hazard s dôverou voličov. Obvinila Matoviča, že mu ide len o potvrdenie osobných preferencií.

27.02.2019 18:16
debata (144)

Spor medzi nimi vyvolal aj najnovší postoj lídra OĽaNO k Spojeným štátom. „USA rozsievajú demokraciu dynamitom,“ hovorí Matovič. „Nebudem sa škriepiť, kto má aký názor na Trumpa,“ reaguje Remišová.

Video

Veronika Remišová tiež nesúhlasí, aby predseda hnutia odišiel rok pred voľbami z parlamentu. Matovič to chce urobiť v prípade, že v eurovoľbách ho zakrúžkuje menej ako 50 tisíc voličov. „Ja takúto politiku nerobím, ale rešpektujem rozhodnutie predsedu,“ dodala Remišová.

Obaja sa vyjadrili aj k hlasovaniu tzv. neformálneho predsedníctva hnutia (má osem členov), ktoré schvaľovalo kandidátku. Výsledky hlasovania však každý interpretuje inak. Nie je tak jasné, ako to bolo. Matovič vyhlásil, že sedem ľudí hlasovalo za a jeden sa nezúčastnil. Remišová však trvá na tom, že hlasovala proti. Viac k tomu nepovedala s tým, že „interné procesy hnutia rozoberať nebude“.

© Autorské práva vyhradené

144 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #Veronika Remišová #voľby do Európskeho parlamentu