Hokejové majstrovstvá majú Slovensko spropagovať aj ako dovolenkovú destináciu

Osloviť návštevníkov svetového šampionátu v hokeji a presvedčiť ich, že Slovensko je nádherná krajina, ktorú sa oplatí spoznávať je hlavným cieľom spolupráce medzi ministerstvom dopravy a Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH).

14.03.2019 17:37
debata (2)
VIDEO: Košická Steel Aréna sa už nevie dočkať hokejových majstrovstiev sveta.
Video

Steel Arénu v Košiciach, jej pripravenosť či šatňu, kde budú americkí hokejisti, si vo štvrtok prišiel pozrieť minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

„Ako minister, ktorý má na starosti aj cestovný ruch, vidím veľký potenciál v tom, aby sme aj vďaka tomuto podujatiu prilákali na Slovensko množstvo fanúšikov a predstavili im krásy našej krajiny. Svetový šampionát je tým správnym miestom ukázať svetu nielen neopakovateľnú hokejovú atmosféru. Chceme ich presvedčiť aj o tom, že dovolenka na Slovensku je dobrý nápad. Dôležité je, aby sa do našej krajiny s radosťou vracali,” povedal Érsek.

Steel Arénou prevádzal ministra Érseka riaditeľ organizačného výboru 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Igor Nemeček.

„Prezreli sme si niektoré veci, ktoré sa zmenili a zároveň pán minister videl aj zázemie pre jednotlivé tímy. Arény v oboch mestách sú pripravené tak, aby hráči okamžite mohli využívať ich priestory,“ konštatoval Nemeček a doplnil: „„Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji nemajú iba športový rozmer. Je to skvelá príležitosť, ako odprezentovať našu krajinu v čo najlepšom svetle. Na Slovensko zavíta viac ako 700 novinárov a ich odkazy budú smerovať do všetkých končín sveta. Vítame spoluprácu s Ministerstvom dopravy a výstavby v oblasti propagácie Slovenska.

Hokejistovi Jiřímu Bicekovi, ktorý sprevádzal Érseka a Nemečka, nie sú priestory Steel Arény cudzie. Vyrastal v paneláku priamo v jej susedstve a s hokejom začínal v HC Košice, v seniorskom mužstve debutoval v sezóne 1995/96 a získal majstrovský titul.

„Teším sa, že sa hokejový šampionát vracia do Košíc a do Bratislavy. Ako rodený Košičan som veľmi rád, že národný tím príde do Košíc hrať základnú časť. Verím, že sa náš tím dostane do Bratislavy a mojím prianím je, aby si fanúšikovia okrem hokeja pozreli aj pamiatky a zaujímavosti, ktoré na Slovensku máme,“ uviedol Bicek, držiteľ Stanley Cupu v sezóne 2002/2003.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú konať v Bratislave a v Košiciach od 10. do 26. mája.

2 debata chyba