Šéfom policajnej inšpekcie bude Adrián Szabó

Šéfom Úradu inšpekčnej služby bude Adrián Szabó. Rozhodla o tom dnes vláda SR. Nomináciu Szabóa do funkcie navrhla ministerka vnútra Denisa Saková na základe odporúčania parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť.

17.04.2019 11:44
Adrián Szabó riaditeľ Úrad inšpekčnej služby... Foto: ,
Na snímke Adrián Szabó počas vypočutia na Výbore NR SR pre obranu a bezpečnosť 10. apríla 2019 v Bratislave.
debata

Výbor spomedzi troch kandidátov na funkciu šéfa policajnej inšpekcie odobril práve Szabóa. Ten sa funkcie má ujať od prvého mája. Funkčné obdobie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby je štvorročné, pričom sa o funkciu môže uchádzať ešte raz.

„V Policajnom zbore pôsobím už 18. rok, ale považujem sa za človeka nastupujúcej generácie policajtov, ktorí rozmýšľajú progresívne a moderne. Budem sa snažiť v prípade môjho menovania o väčšiu otvorenosť a dôveryhodnosť inšpekcie a pričiniť sa o neustále zlepšovanie podmienok,“ uviedol ešte minulý týždeň na pôde parlamentného brannobezpečnos­tného výboru Szabó. Za svoje najväčšie úspechy považuje pôsobenie v špecializovaných tímoch, ktoré vyšetrovali zločinecké organizované skupiny. Szabó viedol inšpekciu ako jej dočasný šéf už od jesene 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #policajná inšpekcia #Denisa Saková #Adrián Szabó