Dojem o zmene stavia do pozoru Sulíka

Sklamaní voliči opúšťajú tradičné strany a mieria k novým. Trend sa týka koalície aj opozície, tvrdí Martin Slosiarik z agentúry Focus. Dáta z viacerých meraní podľa neho ukazujú, že forma protestu s doterajším fungovaním štátu, ktorá sa ukázala v prezidentských voľbách, pokračuje.

02.05.2019 17:31
debata (67)

Preferencie SaS klesli a väčší voličský potenciál majú nové strany ako je Progresívne Slovensko, z ktorého vyšla aj zvolená prezidentka Zuzana Čaputová. Mierne poklesol aj Smer. Preferencie okolo deviatich percent má aj budúca strana Andreja Kisku. Prezident hovorí o potrebe „zmeny“ a riešení korupcie. Sám Kiska pritom čelí daňovému škandálu a závažným podozreniam z podvodu pri pozemkoch, ktoré vyšetruje polícia.

VIDEO: Komu dochádza trpezlivosť a čo z toho vyplýva pre preferencie politických strán? Je dôvodom sklamanie alebo nedôvera k lídrom? Prečo si čoraz väčšiu podporu získavajú nové tváre, bez skúsenosti v politike? Ktoré strany sú v ohrození? Pozrite si video TV Pravda s Martinom Slosiarikom z agentúry Focus.

Video

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Politické strany #Focus #Martin Slosiarik