Polícia obvinila troch Slovákov a Chorváta z únosu a zavlečenia do cudziny

Polícia obvinila z obzvlášť závažných trestných činov troch Slovákov a jedného Chorváta, ktorí mali 28. mája v Bratislave uniesť svoju obeť, ktorú zavliekli do Rakúska, kde sa jej mali počas jazdy vyhrážať strelnou zbraňou aj nožom. Následne ju mali zbiť palicami a okradnúť. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

01.06.2019 14:35
polícia, akcia, únos, dodávka Foto:
Intenzívne vyšetrovanie priviedlo bratislavských kriminalistov k objasneniu obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu.
debata

Vyšetrovateľ Policajného zboru vzniesol obvinenie z vydieračského únosu, zavlečenia do cudziny a lúpeže 46-ročnému Chorvátovi Marinkovi K. M., 30-ročnému Ladislavovi Ž. z Nových Zámkov, 26-ročnému Zdenkovi F. z Levíc a 30-ročnej Jarmile V. z okresu Pezinok.

Tí mali podľa informácií polície 28. mája v čase okolo 17.00 h na Vajnorskej ulici v Bratislave prinútiť neznámeho muža, aby si k nim sadol do auta, a následne s ním odísť na neznáme miesto v Rakúsku. Počas cesty sa mali poškodenému vyhrážať strelnou zbraňou a nožom. Na území Rakúska ho prinútili podpísať niekoľko listín súvisiacich s predajom auta, keď ho následne zbili a okradli o mobilný telefón a 150 eur. Po útoku odišli na neznáme miesto.

Obvinení sú podľa polície momentálne v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ žiada väzobné stíhanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #únos #zavlečenie #polícia SR