Kočner stiahol žiadosť o prepustenie z väzby pre podozrenie z monitorovania jeho komunikácie s obhajcami

Marian Kočner netrvá na svojej žiadosti o prepustení z väzby pre podozrenie z monitorovania jeho komunikácie s obhajcami. Preto sa údajne nemôže riadne pripravovať na výsluch. Pre Pravdu to uviedol jeden z jeho advokátov Michal Mandzák.

21.06.2019 15:23 , aktualizované: 17:40
debata (19)

„Je nám sústavne prideľovaná výsluchová miestnosť č. 4, ktorá je nepretržite vyhradená len Marianovi Kočnerovi, z čoho usudzujeme, že je monitorovaná,“ uviedol Mandzák s tým, že v Ústave na výkon väzby Leopoldov sa priemerne nachádza 250 obvinených vo väzbe, pre ktorých je k dispozícii 11 výsluchových miestností.

„Ide o bezprecedentný postup v slovenskom väzenstve. V prípade, že nedôjde k náprave, podáme sťažnosť na Európsku komisiu pre porušovanie práva EÚ, ktoré garantuje právo na dôvernú komunikáciu obvineného vo väzbe s jeho obhajcom,“ zdôraznil Mandzák.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku mal o žiadosti rozhodovať v utorok 25. júna o 9.00 h na neverejnom zasadnutí. „Špecializovaný trestný súd zatiaľ nemá oficiálnu vedomosť o späťvzatí žiadosti o prepustenie z väzby,“ reagovala jeho hovorkyňa Katarína Kudjáková. Ani Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nedisponuje oficiálnou informáciou o späťvzatí žiadosti, doplnila Hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. O prepustenie z väzby už niekoľkokrát neúspešne žiadal. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla.

Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.


VIDEO: Pozrite si, ako vo štvrtok 20. júna eskortovali Kočnera.

Video

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Kočnerove zmenky