Koalícia: Volebné zmeny do 24 hodín. Slabý Kiska diktuje silnému Trubanovi.

Poslanci koalície sa opäť otočili chrbtom Ústavnému súdu. Ani ôsma voľba kandidátov na sudcov nebola úspešná, parlament si ju zopakuje v septembri. Príčinou bol krach koaličnej dohody. Vinník zostáva neznámy, nakoľko sa volilo tajne. Oveľa väčší súlad ukázala koalícia SMER, SNS a Most-Híd pri zmene volebných zákonov.

29.06.2019 06:00
debata (60)

Žiadne diskusie či hádky, úpravy boli schválené expresne do 24 hodín. Prečo koalícia mení volebné pravidlá len osem mesiacov pred voľbami? Opozícia hovorí o komplikáciách najmä pre nové politické strany, ktoré neprešli parlamentnými voľbami. Komentátor denníka Pravda Peter Javůrek označil za autora zákona predsedu SNS Andreja Danka, ktorý podľa neho „stále špekuluje, ako by ovplyvnil politickú scénu.“ Počúvajte pravdu, podcast s Petrom Javůrkom.

POČÚVAJTE PODCAST: Koalícia zmení volebné pravidlá za jeden deň, prečo tak rýchlo a bez hádok? Podpíše zmeny prezidentka Zuzana Čaputová? Má hlava štátu vinu za nefunkčný Ústavný súd? Prečo sa chce opozícia spájať do blokov a akej rozprávke uverila?

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Čo sú podcasty a kde ich nájdete?

Podcast je zvukový záznam, umiestnený vydavateľom či autorom na internete. Názov vznikol spojením slov pod (od názvu prehrávača iPod) a cast (od anglického slova broadcasting – vysielanie).

Podcasty môžete počúvať priamo na webe, kliknutím na audioprehrávač, alebo si ich môžete stiahnuť do svojho zariadenia (telefón, počítač, tablet) a pustiť si vtedy, keď vám to najviac vyhovuje. Podcasty teda môžete počúvať prostredníctvom mobilného telefónu s pripojením na internet aj počas šoférovania, športovania alebo iných aktivít. Počúvanie podcastu si nevyžaduje plnú pozornosť a nie je viazané na jedno zariadenie.

Na iOS zariadeniach je možné podcasty Pravdy počúvať prostredníctvom aplikácie Spotify App alebo aplikácie Podbean Podcast App.

Podcasty Pravdy nájdete na Google podcast a Spotify podcast Pravda.

© Autorské práva vyhradené

60 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Andrej Danko #Michal Truban #podcast