Páľava topila asfalt. Na diaľniciach bolo 42°C, v mestách 38°C, v kanceláriách 33 °C

V centre Bratislavy bolo miestami 37-38°C . Ľudia sa osviežovali pod vodným oblúkom, pili vodu z cisterny na námestí a skrývali sa pod stromami v parku. Nad povrchom asfaltu teploty presahovali 40 °C.

01.07.2019 18:18
debata (8)

VIDEO: Pozrite si ako ľudia prežili vrchol úpeku v reportáži TV Pravda.

Video

TV Pravda, v centre Bratislavy odmerala v tieni 35°C, na slnku 37°C, asfalt dosahoval cez 40°C a teplota v priestoroch niektorých kancelárskych budov sa šplhala k 33°C.

„V dnešný mimoriadne teplý deň teplota podľa operatívnych údajov vystúpila zatiaľ na 37°C na staniciach Kuchyňa, Moravský Sv. Ján a Kráľová pri Senci, pričom na viacerých miestach západného Slovenska je okolo 35°C. Mimoriadne teplo je aj na severe, 35 °C sme namerali aj v Podolínci a 32–34°C na väčšine staníc v tatranskom regióne, podobne aj na Orave, pričom 33°C je aj na stanici Tatranská Lomnica. V tatranskej oblasti budú prekonané rekordy maximálnej dennej teploty, pričom na niektorých staniciach budú tieto rekordy aj významnejšie. Najchladnejšie je na krajnom východe Prešovského kraja, kde máme väčšinou 30–31°C,“ napísali v pondelok popoludní hydrometeorológovia SHMÚ na Facebooku.

K večeru sa už na oblohe zjavovali mraky. V utorok sa Slovensko nadýchne.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #horúčavy #teplo #teplomer