Alena Zsuzsová vypovedala v kauze nedovoleného ozbrojovania

V nitrianskej pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok vypovedala Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Policajná eskorta ju priviezla okolo ôsmej hodiny ráno. Polícia dnes Alenu Zsuzsovú obvinila z nedovoleného ozbrojovania.

15.08.2019 09:01 , aktualizované: 13:59
debata (18)

Podľa jej obhajcu Jána Neszméryho však výsluch netrval dlho, pred pol jedenástou jeho klientku polícia odviezla späť do väzby.

„Klientka poprela vinu, cíti sa nevinná,“ povedal Neszméry po výsluchu. Rovnako aj Ivan Kochanský, právny zástupca bývalého policajta Tomáša Szabóa, ktorý je obvinený v rovnakej veci, potvrdil, že kauzu označila za absurdnú. Kochanský dodal, že nevie, či aj jeho klient bude v tejto kauze vypovedať, pričom Zsuszovej výpoveď sa ho nijako nedotkla.

V stredu vyšetrovateľ obvinil Zsuzsovú, Szabóa spolu s Miroslavom Marčekom a Zoltánom Andruskóom z prípravy vraždy bývalého námestníka Generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho, prokurátora Maroša Žilinku a exministra, dnes advokáta Daniela Lipšica.

Obvinenie z nedovoleného ozbrojovania sa týka príprav a zadováženia zbraní určených na likvidáciu troch právnikov. Samotné zbrane mala polícia nájsť vlani v septembri, pri domovej prehliadke u Marčeka.

Táto štvorica je spolu s Marianom Kočnerom obvinená aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej z minuloročného februára. Kočner si mal cez Zsuzsovú vraždu objednať, Andruskó požiadavku preniesol na Marčeka a Szabóa. K vykonaniu vraždy sa priznal Marček.

Novinára a jeho snúbenicu zastrelili vlani 21. februára v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači.

Alenu Zsuzsovú priviezli na výsluch do budovy NAKA v Nitre. Pozrite si vo videu jej príchod.

Video

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka