Pellegrini: Jankovská by mala zvážiť, či táto situácia pomáha jej alebo Smeru

Rozsudky musia vynášať súdy a nie novinové titulky, vyhlásil premiér Peter Pellegrini ku kauze štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej a jej údajnej komunikácii s Marianom Kočnerom.

26.08.2019 15:00 , aktualizované: 15:55
debata (134)

VIDEO: Predseda vlády Pellegrini nechal rozhodnutie na samotnej Jankovskej, unáhlené závery však odmietol. Pozrite si jeho vyjadrenie vo videu TV Pravda.

Video

Dodal, že je mimoriadne nebezpečné, keď sa spravodlivosť nastoľuje na ulici a v médiách. „Odmietam hysterické výkriky opozičných politikov i niektorých médií, že vláda nekoná alebo niekoho kryje,“ povedal premiér.

Zopakoval, že ako predseda vlády nemôže a nechce zasahovať do práce orgánov činných v trestnom konaní. „Ak nevieme, kde je pravda, nevynášajme súdy,“ uviedol Pellegrini.

Podľa jeho slov je potrebné preveriť, či štátna tajomníčka skutočne mala nezákonnú alebo toxickú komunikáciu s Kočnerom. „Ak sa previnila voči tomu, ako má konať vysoká štátna úradníčka, zaujmem k tomu bez otáľania jednoznačný a rázny postoj,“ povedal Pellegrini.

„Chcem veriť, že aj pani štátna tajomníčka ako dospelá žena musí vnímať, že v tejto stupňujúcej sa hre je už predmetom politického zápasu a je v tejto chvíli aj na jej zvážení, či táto situácia pomáha jej osobne alebo strane, ktorá ju do tejto funkcie nominovala,“ povedal Pellegrini.

Podľa slov premiéra je Slovensko uprostred hry s postupným uverejňovaním len vybraných častí spisu, ktoré nemôže nikomu pomôcť. Zopakoval, že je nevyhnutné nechať vyšetrovateľom, prokurátorom a sudcom voľnú ruku pri ich práci.

OĽaNO chce mimoriadnu schôdzu na vyslovenie nedôvery premiérovi

Hnutie OĽaNO začne v utorok (27. 8.) zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej chce vysloviť nedôveru predsedovi vlády Pellegrinimu. Uviedlo to v reakcii na vyjadrenia premiéra, ktorý neodvolal štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú z funkcie. OĽaNO ho na odvolanie vyzývalo.

© Autorské práva vyhradené

134 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #sms komunikácia Mariana Kočnera