V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla žiadna bomba

V Justičnom paláci ani na Najvyššom súde sa nenašla žiadna bomba, ktorá bola nahlásená v utorok ráno. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného prezídia (PZ) v Bratislave II začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková.

29.10.2019 09:27 , aktualizované: 13:24
debata (2)

„Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 10.00 h s negatívnym výsledkom,“ uviedla Slamková.

Bratislavský Justičný palác, sídlo Krajského súdu v Bratislave (KS) a Okresného súdu Bratislava I (OS), ako aj Najvyšší súd (NS) museli v utorok po 12.00 h evakuovať pre nahlásenie druhej bomby počas jedného dňa. TASR to potvrdili hovorca KS Pavol Adamčiak aj hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Dvakrát nahlásili bombu aj na Okresnom súde Bratislava V, kde z tohto dôvodu odročili pojednávanie vo veci expolicajta Ľuboša T., ktorý je obžalovaný z obmedzovania osobnej slobody a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Nový termín pojednávania vytýči sudkyňa dodatočne.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #evakuácia #Justičný palác #nahlásenie bomby