Eurokomisárka Johanssonová rokovala na Slovensku o migrácii

Slovensko v utorok navštívila európska komisárka pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová. Cieľom jej návštevy bolo nájsť spoločné základy pre diskusiu v otázkach migrácie a azylu. TASR o tom informovala Ingrid Ludviková zo Zastúpenia Európskej komisie v SR.

04.02.2020 18:52
debata (48)

Eurokomisárka sa stretla aj s ministerkou vnútra SR Denisou Sakovou (Smer-SD) a diskutovala tiež so zástupcami mimovládnych organizácií, ako Človek v ohrození, Slovenská katolícka charita, Medzinárodná organizácia pre migráciu, Liga za ľudské práva a Centrum pre výskum etnicity a kultúry. Johanssonovú zaujímal prístup Slovenska k otázke migrácie z pohľadu mimovládnych organizácií.

„Mali by sme si spoločne sadnúť a nájsť pragmatický spôsob riešenia, ktorý by spočíval v kompromise prijateľnom pre všetkých 27 členských štátov,“ komentovala. V týchto otázkach chce eurokomisárka podľa Ludvikovej docieliť komplexný a udržateľný prístup, ktorý bude vychádzať z azylovej reformy navrhnutej v roku 2016 a bude brať ohľad na pozície členských štátov.

Mimovládne organizácie s komisárkou diskutovali aj o nových možných spôsoboch riadenia migračnej politiky vrátane sponzorovaného presídľovania. Obe strany sa podľa Ludvikovej zhodli na tom, že je potrebné riešiť otázku migrácie pragmaticky.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #EK #migrácia #Ylva Johanssonová